De-o fi sa mor,sa nu ma plangi, Sa canti iubirea ce s-a stins Si galbeni trandafiri sa-mi pui Pe ochii mei ce s-au inchis. De am sa plec si n-am sa vin La pieptul tau cu drag sa-ti cant, Sa nu ma cauti ci s-asculti Voi fi o batere ce vant. De n-am sa trec pe strada ta In noptile tarzii de vara, Tu sa privesti din cand in cand... Cerul Vo fi o mica stea polara. Si daca drag eu ti-am fost Si dor iti va fi candva de mine Sa te gandesti la ce-i frumos Si tandru, la iubirile senine
vineri, 22 noiembrie 2013
Raceala
Temperaturile fluctuează foarte mult de la o zi la alta, iar, în aceste condiţii, tot mai mulţi suntem "loviţi" de răceli. Iată câteva leacuri naturiste care chiar funcţionează, potrivite pentru adulţi.
1. Faceţi o soluţie din sucul de portocale obţinut de la 2 fructe, două linguriţe de miere, 1 pahar mic de rom şi apă clocotită. Se consumă cald, chiar fierbinte, seara, înainte de somn.
2. O soluţie care nu implică alcool şi funcţionează la mulţi dintre noi este cura de fructe. Pentru a nu face rău stomacului, e bine să consumăm mere. Încercaţi să mâncaţi, timp de 4 zile, 1-2 kilograme de meri zilnic. Împărţiţi această cantitate de fructe în 2 mese.
3. Un sfat al bunicii, redat de revista Formula AS, spune că o reţetă excelentă pentru a combate o răceală, oricât de rebelă ar fi ea, este următoarea: combinăm trei linguri de ţuică de prune tare cu trei linguri de sirop de brad. Se amestecă bine cele două, apoi se toarnă peste o cană mare de ceai fierbinte, clocotit, de iasomie (sau violete). Beţi totul o dată pe zi şi continuaţi "tratamentul" câteva zile.
4. Puneţi un ibric de apă la fiert, iar, atunci când dă în clocot, adăugaţi o linguriţă de scorţisoară şi câteva cuişoare. Acoperiţi lichidul timp de 2 minute, apoi adăugaţi sucul de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere.
5. O altă reţetă cu alcool este următoare: un sfert de litru de vin roşu, combinat cu 1 lingură de zahăr, 2 cuişoare, scorţişoară şi o felie de lămâie. Este aproape un vin fiert, însă, atenţie, amestecul nu trebuie lăsat să dea în clocot, ci doar încălzit puternic. Se bea fierbinte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu