marți, 12 noiembrie 2013

Bunastarea si fericirea sunt accesibile acum



 
 
    Toti oamenii spun ca isi doresc sa duca o viata cat mai implinitoare si mai fericita. Dar unii dintre ei nu cred cu adevarat ca aceasta este posibil sau ca li se cuvine. In aceasta directie este bine sa ne amintim cuvintele din BiblieEu am venit ca viata sa aiba si din belsug sa aiba (Ioan 10:10). De asemenea Johann Goethe spunea: "Viata este o piatra din care trebuie sa daltuim un personaj".
    Suntem aici pentru a duce o viata completa, fericita, bogata si plina de succes pe toate planurile. Ne-am nascut pentru a castiga, pentru a invinge si pentru a triumfa asupra tuturor obstacolelor. Suntem aici pentru a ne elibera minunatele talente ascunse, pentru a binecuvanta omenirea si pentru a ne exprima la cel mai inalt nivel posibil. Pentru aceasta trebuie sa chemam Inteligenta Infinita din noi ca sa ne reveleze adevaratul loc in viata. Cand ne vom gasi adevarata afirmare in viata, vom fi fericiti pe deplin.
    Urmarile vor fi sanatatea, bogatia si toate celelalte binecuvantari ale vietii.

    Succesul si prosperitatea noastra in arta de a duce o viata minunata depind de gandurile noastre si de dorinta inimii noastre de a ne transforma viata in intregime. Sa nu uitam ca noi mergem acolo unde este viziunea noastra. Care este viziunea noastra? Este lucrul la care ne gandim, caruia ii acordam atentia noastra, obiectul asupra caruia suntem concentrati. Oricarui lucru caruia ii acordam atentie, va fi sporit si inmultit de subconstientul nostru, in viata noastra.

    Un alt aspect important este faptul ca bogatia si fericirea trebuie acceptate acum. Acum este momentul. Numerosi oameni asteapta mereu vremuri mai bune. Multi cred ca, intr-o zi, ei vor fi fericiti, prosperi si plini de succes. Unii asteapta sa creasca mari copiii lor; apoi, spun ca vor calatori in Europa si Asia si vor vedea numeroase locuri straine si indepartate. Altii planifica modul cum sa-si petreaca anii de pensie. Toti acesti oameni asteapta sa se intample ceva, in loc sa inteleaga ca Dumnezeu este Eternul ACUM - binele lor este ACUM, in momentul acesta, si ii asteapta. Pacea este ACUM. Puterea este ACUM. Cheamand Puterea Infinita a Dumnezeului din noi ea va raspunde, energizand, vitalizand si reinnoind intreaga noastra faptura. Iubirea este ACUM.

    Afirmand ca iubirea lui Dumnezeu inveleste si impregneaza mintea si corpul nostru vom constientiza faptul ca Iubirea Divina este filtrata prin noi si manifestata in toate fazele vietii noastre. Indrumarea este ACUM. Inteligenta Infinita raspunde chemarii noastre. Ea cunoaste raspunsul si ni-l va revela ACUM. Sa afirmam binele ACUM. Noi nu creem nimic; tot ce facem este sa dam forma si expresie lucrului care a fost dintotdeauna, care este ACUM si va fi mereu. Sa nu uitam ca daca planificam ceva pentru viitor, planificam ACUM. Daca suntem ingrijorati de viitor, ne temem de el ACUM. Daca staruim asupra trecutului, ne gandim la asta ACUM. Detinem controlul gandurilor noastre prezente. Tot ce trebuie sa schimbam pentru totdeauna sunt gandurile noastre prezente. Suntem constienti de gandurile noastre prezente. Tot ce putem realiza este manifestarea exterioara a gandurilor noastre obisnuite din momentul prezent.


   
 "Trecutul" si "viitorul" sunt doi hoti stravechi. Daca ne complacem in remuscari si in autocritica pentru greselile si ranile din trecut, suferinta mentala prin care trecem este durerea gandului nostru prezent. Daca ne temem de viitor, ne furam singuri bucuria, sanatatea, fericirea si pacea sufleteasca. Rezultatele evenimentelor din trecut - bune sau rele - sunt reprezentarea gandirii noastre. Sa ne directionam gandurile pe caile bune, sa intronam in minte pacea, armonia, bucuria, iubirea, prosperitatea si bunavointa. Sa ne concentram constient si frecvent asupra acestor concepte, sa le afirmam si sa uitam toate celelalte lucruri. Mai departe, fratilor, cate sunt adevarate, cate sunt de cinste, cate sunt drepte, cate sunt curate, cate sunt vrednice de iubit, cate sunt cu nume bun, orice virtute si orice lauda, la acestea sa va fie gandul (Filipeni 4:8). Luand in mod regulat si sistematic acest medicament spiritual ne vom cladi un viitor minunat.


Articol extras din cartea 
"Secretele prosperitatii" scrisa de Joseph Murphy - aparuta la Editura Deceneu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu