miercuri, 12 februarie 2014

9 beneficii ale consumului de castraveti

Castravetii sunt printre cele mai cultivate plante din lume si sunt recunoscuti ca fiind printre cele mai bune alimente pentru sanatate. Click! iti prezina cateva beneficii ale acestui aliment minune.


Vindeca arsurile. Aplica felii pe piele daca te-ai fript.

Elimina toxinele. Consumati cu regularitate, castravetii ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Intaresc sistemul imunitar. Castravetii contin foarte multe vitamine, protejand organisme de diferite infectii.

Regleaza digestia. Consumul zilnic de castraveti previne constipatia cronica.

Te scapa de cearcane. Castravetii ajuta la reducerea pungilor de sub ochi datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

Previne cancerul. Castravetii contin secoisolariciresinol, lariciresinol si pinoresinol, compusi care reduc riscul aparitiei a catorva tipuri de cancer, printre care cel ovarian, de san, de prostata si uterin.

Stimuleaza cresterea parului. Siliciul din castraveti fac parul si unghiile mai stralucitoare si mai puternice, iar sulful stimuleaza cresterea parului.

Te scapa de mahmureala. Castravetii contin vitamine din complexul B si zahar pentru reduce severitatea mahmurelii si durerii de cap.

Trateaza diabetul, reduce colesterolul si controleaza tensiunea sanguina
Sucul de castravete contine un hormon care este necesar celulelor din pancreas, pentru producerea insulinei, motiv pentru care este benefic bolnavilor de diabet. Castravetii contin multe fibre, potasiu si magneziu, nutrienti care stabilizeaza tensiunea sanguina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu